A. DEN DEKKER & ZN.
Terug naar het overzicht

Wat u het beste vindt

De zomer nat en somber, het najaar zon-nig en droog. De zomer droog, het najaar nat, De zomer nat, het najaar nat, u mag het zeggen wat het beste is:

Vergeet het maar...

De ideale situatie? De winter koud en helder met rond kerst een mooi pak sneeuw, het voorjaar beginnend rond half maart met zo nu en dan een fris buitje, de zomer rond 23 graden, het najaar…… tja, die situatie zou inderdaad ideaal zijn maar vergeet het maar, zo ziet het Ne-derlandse weer er jammer genoeg niet vaak uit.

Niet vergeten...

Grimme Technica 2016

Wat u echter zeker ook niet mag vergeten is de Grimme Technica! Onze tweejaarlijkse open dagen in de fabriek in Damme. Vanaf dinsdag 15 november tot en met vrijdag 18 november van 9 tot 16.30 uur bent u van harte welkom om de nieuwste (door)ontwikkelingen van onze machines van dichtbij te aanschouwen. U bent geheel vrij wat u deze dagen wilt zien. Wilt u alleen rondkijken, wilt u onze spectaculaire show meemaken, wilt u een gesprek met één van onze (Nederlandse) medewerkers, wilt u alleen of samen met een groep naar ons toekomen, vele Grimme dealers in Nederland organiseren een busreis voor belangstellenden dus informeer bij uw dealer in de buurt! Alles kan, alles mag. Over eten en drinken hoeft u zich geen zorgen te maken, laat dat maar aan Grimme over. Wij beloven u een zeer interessante en plezierige dag! Vanuit midden Nederland is het maar 2,5 uur rijden naar Damme dus afstand hoeft geen probleem te zijn!

grimme technica 2014

Het bietenrooiseizoen is begonnen

In de laatste nieuwsbrieven werd hoofdzakelijk gesproken over machines voor de teelt van aardappelen, hoewel dit natuurlijk belangrijke machines voor ons zijn, worden ook de Grimme machines voor de bietenteelt meer en meer normale verschijningen in het Nederlandse landschap. In de eerste jaren vooral de revolutionaire zelfrijder Maxtron met roterende rooischaren en rollenbedreiniging, akkerbouwer op het moment van rooien weinig invloed heeft. Met de ROOTSTER heeft Grimme een getrokken, prijstechnisch zeer gunstige, machine in huis die 6 rijen rooit met aangedreven roterende rooischaren, die daarnaast bijzonder licht van gewicht is en daardoor de bodem spaart. In de beginjaren had de ROOTSTER een axiaalrollenbed voor de reiniging. Dit bleek onder de Nederlandse daarna ook de getrokken ROOTSTER en de zelfrijdende Rexor met een 20- of 30-tons bunker.

Met name de ROOTSTER 604 staat de laatste jaren flink in de belangstelling. Steeds meer wordt er gelet op de bodem-gesteldheid. Doordat de afgelopen decen-nia de machines groter en zwaarder zijn geworden, is de bodemdruk in veel gevallen ook te groot geworden, met name op kleigronden. Insporing, water op het veld in de winter, slechtere beworteling en hierdoor mindere opbrengsten tot gevolg. Daarnaast vinden vele akkerbouwers vervelend om te moeten rooien wanneer het moet en dus niet altijd op het ideale moment omdat het rooien van bieten vaak wordt gedaan door een derde partij en de omstandigheden niet geheel naar wens te werken omdat ondanks de mooie “bietvriendelijke” techniek de reiniging te summier bleek. Na de proefperiode zijn dan ook voor de Nederlandse omstandigheden, 3 reinigingszonnen gemonteerd om de reiniging te verbeteren. Dit systeem blijkt in de praktijk dan ook ruim voldoende om nog steeds bietvriendelijk een uit-tekende reiniging te verkrijgen. De ROOTSTER heeft een 4-tons tussenbunker om kippers de tijd te geven te wisselen. De machine is vele malen lichter dan een zelfrijder en heeft nagenoeg dezelfde capaciteit. 

De ROOTSTER 604 kan worden gecom-bineerd met een FT of een FM ontbladeraar.

rootster 604

Ontbladeren is een vak appart

De FT ontbladeraar is een “traditionele” ontbladeraar die het gewas ontbladert met stalen klepels en nakopt met de Grimme “Minimal-nachkopfern” deze scalpeurs snijden het laatste restje bladresten minimaal af, onafhankelijk van de hoogte van de biet. De FM ontbladeraar is een door Grimme ontwikkelde oplossing zonder nakopper. De FM heeft 2 klepelassen, de voorste is voorzien van stalen en rubberen klepels. Deze zorgen ervoor dat het grootste gedeelte van het blad wordt verwijderd en versnipperd. De tweede as, die de andere kant opdraait, is voorzien van alleen rubberen klepels. deze rubberen klepels poetsen het laatste restje blad van de biet. Omdat er niet wordt nagekopt kan dit een meeropbrengst tot 4% opleveren!

ontbladeren

Matrix 1200 / 1800

In het voorjaar van 2016 zijn de eerste MATRIX bietenzaaimachines in Nederland geïntroduceerd. Twee grote loonbedrijven zijn met deze machine aan de gang gegaan om het aan de tand te voelen en hoe deze werkt onder Nederlandse omstandigheden. Nederlandse omstandigheden zijn altijd een beetje uniek vanwege het feit dat wij eigenlijk alles hebben behalve veel stenen. Wij hebben zand, veen, klei van licht tot zeer zwaar en kleverig. In het kort kunnen we zeggen dat deze introductie zeer succesvol is geweest. Er zijn honderden hectares bieten mee gezaaid. De MATRIX heeft zijn proefjaar dus uitstekend doorstaan, komend zaaiseizoen zullen er veel meer MATRIX zaaimachines in Nederland draaien De MATRIX is een elektronisch aangedreven zaaimachine met 12 of 18 zaai-elementen.

Enkele highlights op een rij:

 1. Zaadbakken met 10 liter inhoud
 2. Stabiel en inklapbaar draagframe
 3. Zware rubberen aandrukrol voor goede aansluiting van de grond
 4. Elektrische aandrijving voor flexibele zaaiafstanden, Section Control
 5. Zaai-element met mechanische of hydraulische drukbelasting tot 90 kg
 6. De MATRIX is natuurlijk Isobus  geschikt

matrix 1200

Grimme Finance

6 jaar geleden is Grimme in Nederland begonnen met het fi nancieren van kostbare machines onder de noemer Grimme Finance, in samenwerking met BNP Paribas Leasing Solutions. In deze jaren is deze manier van financieren een groot succes geworden en voldoet het zeer aan de behoefte van onze klanten. Ook u kunt zeer eenvoudig en voordelig een machine aanschaffen en deze financieren via Grimme Finance. Als u er over denkt om een Grimme machine te kopen, vraag dan eens bij uw Grimme dealer naar de mogelijkheden voor u. U kunt alle machines die Grimme aanbiedt laten fi nancieren door Grimme Finance, niet alleen grote dure zelfrijders.

Grimme Original-Teile: Inkoopvoordelen in Premium Check

Grimme Original-Rollen – Iedere dag een marathon!

Iedere dag leggen onze rollen meer dan 40 km af. In één seizoen wordt rollend een afstand overbrugd van Parijs naar Moskou!

Uw voordelen:

 • Weinig slijtage en aanklevende grond door gebruik van hoogwaardig polyurethaan
 • Exacte bandgeleiding door precieze passing
 • Lange levensduur door uitstekend afgedichte kwaliteitslagers

Bekijk hier alle specificaties op de derde pagina

Complete set PU-reinigingsrollen voor Stortbunker (RH-Serie)

De complete set bestaat uit:

 • PU spiraalrollen 50 Shore (Breedte 1600, 2000 of 2400 mm)
 • Incl. draadeinden en bevestigingsmateriaal

Uw voordelen:

 • Eenvoudig wisselen van PU spiraalrollen
 • Alles in één set

Bekijk hier alle specificaties op de derde pagina

Voor meer foto's bekijk hier de originele nieuwsbrief 

CTA Image

Meer informatie?

Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een vraag in

Wij leveren onder andere:

deutz fahr no paddinggrimmedzoprapersagleadertheyregod