A. DEN DEKKER & ZN.
Terug naar het overzicht

MECHATEC  komt met nieuwe kistenvuller .

Vanuit het oogpunt van productvriendelijkheid en capaciteit heeft Mechatec b.v. uit Tollebeek een nieuwe kistenvuller ontworpen: de BF 280 Box Filler.

De vuller, die max 280 m3 product per uur verwerkt, doet dit met een verrassend lage bandsnelheid (DFC: Dynamic Flow Control) waardoor er altijd een dikke laag product op een rustige manier wordt verwerkt. Van de geringe aanvoerhoogte kan vanaf de zij- of achter invoer gebruik worden gemaakt.

De laag-voor-laag vulling direct in de kist geeft een perfecte grond verdeling en een zeer goede luchtdoorlating. Uiteraard is dit alleen mogelijk met een brede band waardoor een mooie gelijkmatige vlakke afvulling ontstaat en ook de hoeken goed gevuld worden.

Vullen op niveau of op gewicht, wel of niet schudden, het is gemakkelijk via het touchscreen in te stellen. Ook de registratie is aan uw bedrijfssysteem te koppelen. Omdat het weegsysteem onder de kist zit, is ook het op gewicht vullen van een Big Bag container, welke als kist verwerkt wordt, een mogelijkheid waardoor u de machine optimaal in kunt zetten op uw bedrijf.

Ook voor het vullen met peen gewassen, zoals bijvoorbeeld witlof, is deze machine uitermate geschikt. Op deze manier worden alle lagen meteen geschud en ontstaat er een massieve vulling waardoor koeling/invriezen optimaal werkt.

De machine is zowel in de Boxmaster uitvoering met stapelaars én als stand alone te verkrijgen.

Daarmee is dit de beste machine om uw product op een perfecte en productvriendelijke manier te verwerken.

De sterke punten van de machine :

DFC Dynamic Flow Control:          Altijd een rustige bandloop met een dikke productstroom en daardoor minimale product energie absorptie.

Meer lagen vulling:                           Laag voor laag vulling direct in de kist

Weegsysteem geïntegreerd:         Optie geïntegreerd onderin in het schudframe.

Big bag vullen:                                 Ja, alleen via tussenbunker, die als kist verwerkt wordt, vulling op gewicht.

Schudsysteem geïntegreerd:         Optie (aan te bevelen bij het vullen van witlof of peen kisten).

Flow control:                                     Lijnmodule standaard aanwezig, relaiskast voor directe bandaansturing is optioneel.

Boxmaster of stand alone:             Aan u de keus.

 

CTA Image

Meer informatie?

Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een vraag in

Wij leveren onder andere:

deutz fahr no paddinggrimmedzoprapersagleadertheyregod