A. DEN DEKKER & ZN.
Terug naar het overzicht

A den Dekker & Zn. B.V. produceerd DZ-Oprapers in diverse maten en uitvoeringen. Om een zo goed mogelijk product op de markt te kunnen zetten produceren we deze DZ-bandoprapers geheel in eigen beheer om zo de kwaliteit te kunnen waarborgen die we onze klanten toewensen.

Als het om maatwerk gaat zijn wij er van overtuigd dat u met de DZ-bandopraper het juiste product kunt samenstellen. De kwaliteit van de DZ-bandopraper sluit naadloos aan bij onze missie:

"Continuïteit onder onze klanten is onze grootste kracht"

Doordat A den Dekker & Zn. B.V.  hier de focus op legt hebben ze de lat hoog liggen als gaat om een kwaliteitsproduct, Wij kunnen u garanderen dat u hier aan het juiste adres bent.

 

DZ-Bandopraper als hulpstuk voor uw combine.

De DZ-bandopraper is ontworpen als voorzet stuk dat voorin de maaibak van de combine gemonteerd kan worden om een gemaaid zwad op te rapen. We produceren de DZ-bandoprapers in diverse breedte maten die varieren van 1,40 - 7,60  meter.

Het opraapdoek, ambachtelijk opgebouwd uit hoogwaardige materialen

Het opraap kleed van de DZ bandopraper is een ambachtelijk product wat is opbouwd uit hoogwaardige materialen. Als basis gebruiken we een versterkt kleed wat wordt voorzien van een sluiting zodat u eenvoudig toegang krijgt tot het frame.

Om er voor te zorgen dat het zwad goed opgenomen wordt is het kleed voorzien van kunstof lijsten met veren die speciaal zijn ontwikkeld voor deze toepassing. De vorm en positie van deze veren zorgen voor een uitstekende opname van het gewas Niet alleen het op nemen van het zwad is belangrijk maar ook de overgang van de DZ bandoparaper naar het vijzel is een belangrijk aspect bij het oprapen. Uiteraard zijn deze aspecten meegenomen in het ontwerp zodat de machine ook onder zware omstandigheden goed kan functioneren.

Zijdelinks houden we het kleed recht door het gebruik van stuursnaren die aan het doek zijn verlijmd. Daarnaast moet het kleed op de juiste manier opgespannen worden om scheeflopen te voorkomen. Voor het spannen van het kleed maken we gebruik van span-inrichtingen aan de beide buitenzijde in combinatie met één of meerdere midden spanners. Het aantal midden spanners hangt af van de breedte van de DZ bandopraper en of in overgangsmaten naar klantwens.

De aandrijving van de bandopraper

Standaard wordt de DZ bandopraper geleverd met een hydraulische aandrijving waarbij gebruik wordt gemaakt van de hydrauliek die voor het haspel wordt gebruikt of door een extra aansluiting die aanwezig is vanuit de combine. Tot 7,00 meter wordt de DZ bandopraper naar keuze links of rechts aangedreven door middel van een hydro motor. Boven de 7.00 meter wordt de aandrijving links en rechts uitgevoerd. DZ-bandopraper wordt standaard geleverd met hydraulische slangen van 1,5 meter voorzien van universele snelkoppelingen. Voor elk merk wordt er een passend set mee geleverd om de hydraulische aandrijving te kunnen aansluiten op de aandrijving van het haspel.

Wanneer een hydraulische aandrijving gewenst is maar niet beschikbaar is vanuit de combine bestaat er de mogelijkheid om een "pomp kit" te bestellen die op het bestaande maaibord gebouwd kan worden.

Optioneel mechanische aandrijving.

Wanneer de een combine niet kan beschikken over een hydaraulisch aandrijving hebben de optie om de opraper mechanisch aan te drijven doormiddel van een ketting aandrijving of V-snaar aandrijving. Ook bij deze variant wordt er gebruik gemaakt van de haspelaandrijving en door middel van een aandrijfbak wordt de draairichting omgedraaid zodat dat de DZ-bandopraper de juiste kant opdraaid. Een DZ bandopraper heeft maar 1 draairichting en om te voorkomen dat de bandopraper verkeerd wordt aangedreven er er optioneel mechanische vrijloop koppeling meegeleverd worden. Dit geld voor aandrijvingen met een ketting of v-snaar.

Ontworpen om eenvoudig in en uit te bouwen

Doormiddel van universele maaibordsteunen die speciaal zijn ontwikkeld is de DZ-bandopraper eenvoudig te in en uit te bouwen. Nadat de steunen eenmaal voor de eerste keer zijn geinstalleerd bedraagd de inbouw tijd +/- 20 min.

Opties

Om de DZ bandopraper optimaal te laten aansluiten op uw wensen, is de bandopraper uit te breiden met een aantal opties.

Verlengde uitvoering

Een standaard bandraper word geleverd met 10 meenemers. Bij een verlengde uitvoering zijn dit 15 meenemers. De voordelen hiervan zijn:

  • Vloeiende product opname doordat de opraper vlakker ligt.
  • Maaibord kan hoger gehouden worden met dezelfde hellingshoek als een normale uitvoering.
  • Doorgaans ligt de rijsnelheid hoger.

Zwadlichters

Het oogstseizoen verloopt niet altijd optimaal. Het gemaaide gewas kan dan niet direct worden gedorsen. Om het drogen van het gewas te bevorderen dient het gewas even opgeligd te worden. Tevens word hiermee het vastgroeien van het zwad voorkomen. Hiervoor hebben wij een bandopraper uitgevoerd als zwadlichter in ons leveringspakket.

Wielen in plaats van geharde glijsloffen

De voordelen van wielen zijn:

  • Minder wrijving waardoor de opraper minder slijtage ondervindt
  • Bij geren in het perceel lopen de wielen over het gemaaide product.

De zwad-down, optimale geleiding van het gewas

De zwad-down zorgt voor een betere geleiding van het gewas bij het oprapen. De lange tanden welke boven het kleed gemonteerd zijn weerhouden het zwad van vooruitrollen. 

Hiernaast staan de diverse standaard mogelijke breedtes vermeld:

Lorem Ipsum

Dolor

Sit

CTA Image

Meer informatie?

Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een vraag in
Ongeldige invoer

Wij leveren onder andere:

deutz fahr no paddinggrimmedzoprapersagleadertheyregod