A. DEN DEKKER & ZN.
Terug naar het overzicht

Voor de aandrijving van de bandopraper zijn er verschillende mogelijkheden. Één van de mogelijkheden, welke veelal gebruikt word, is het gebruiken van de aandrijving van het haspel. Dit is zowel mogelijk bij een hydraulische aandrijving, als een mechanische aandrijving van het haspel. Een andere mogelijkheid is het opbouwen van een hydrauliekset. Hiermee heeft de bandopraper zijn eigen hydraulische circuit en kan de snelheid van de opraper traploos geregeld worden.

Gebruik van de haspel aandrijving

Voor de juiste draaisnelheid van de opraper word er tussen de aandrijving een extra tandwielkast gemonteerd. Afhankelijk van het merk/type combine werkt deze tandwielkast vertragend of versnellend.

Omdat een DZ bandopraper slechts 1 draairichting heeft, word er geadviseerd om op elke aandrijving een vrijloop te monteren.

 

mechanische aandrijving

  Gebruik van haspel aandrijving met ketting

 

 

Hydraulische aandrijving

De hydraulische aandrijving is aan te sluiten op elke hydraulische aandrijving. Het voordeel van een hydraulische aandrijving is dat hiermee de snelheid van de bandopraper eenvoudig is in te stellen.

De hydraulische aandrijving is zowel aan de linker– als de rechterzijde van de bandopraper te leveren.

Bij het ontbreken van een hydraulische aansluiting op uw maaibord leveren wij ook een hydrauliekset. Dit hydrauliekset word aangesloten op de bestaande mechanische aandrijving.

Voor het aankoppelen aan de combine leveren wij ook diverse hydraulische merk afhankelijke snelsluitingen:

 

Hydraulische aandrijving

  Bandopraper met hydraulische aandrijving rechts

 

 

Wilt u meer informatie ontvangen?

Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Ongeldige invoer

Wij leveren onder andere:

deutz fahr no paddinggrimmedzoprapersagleadertheyregod