A. DEN DEKKER & ZN.
Terug naar het overzicht

De DZ-Bandopraper is bedoeld als aanbouw-werktuig voor het oogsten van grassen of andere gras achtige gewassen. De definitie “bandopraper” zegt in feite al iets over de werking van het product.  Het is een transportband die het gemaaide gewas opraapt. De transportband is uitgerust met hoogwaardige synthetische kunststof latten met opraapveren er op bevestigd die zorgen voor een optimale gewasopname. Het gesloten doek is rendement verhogend, doordat verliezen in het opnamesysteem worden geminimaliseerd.

 

DZ-Bandopraper als aanbouw-werktuig 

De DZ-bandopraper is een aanbouw-werktuig wat zowel in het maaibord van de maaidorser gemonteerd kan worden als in een frame voor- of achterop een landbouwmachine

De DZ-bandoprapers is verkrijgbaar in breedtes die varieren van 1,40 - 7,60  meter.

 

 


 

Het opraapdoek is opgebouwd uit hoogwaardige materialen.

Het opraapdoek is een ambachtelijk product wat is opbouwd uit hoogwaardige materialen. Als basis gebruiken we een versterkt doek wat wordt voorzien van een sluiting zodat u eenvoudig toegang krijgt tot het frame

Om er voor te zorgen dat het zwad goed opgenomen wordt is het kleed voorzien van kunstof lijsten met veren die speciaal zijn ontwikkeld voor deze toepassing. Ook de overgang van de DZ bandoparaper naar het vijzel is een belangrijk aspect bij het oprapen zodat DZ-Bandopraper ook onder zware omstandigheden goed kan functioneren.


 

Aandrijving

Standaard wordt de DZ bandopraper geleverd met een hydraulische aandrijving waarbij gebruik wordt gemaakt van de hydraulische haspelaandrijving van de maaidorser. Tot 7,00 meter wordt de DZ bandopraper naar keuze links of rechts aangedreven door middel van een hydromotor. Boven de 7.00 meter wordt de aandrijving links en rechts uitgevoerd.

DZ-bandopraper wordt standaard geleverd met hydraulische slangen van 1,5 meter voorzien van universele snelkoppelingen. Voor elk merk wordt er een passend set mee geleverd om de hydraulische aandrijving te kunnen aansluiten op de aandrijving van het haspel.

Wanneer een hydraulische aandrijving gewenst is maar niet beschikbaar is vanuit de maaidorser bestaat er de mogelijkheid om een "pomp kit" te bestellen die op het bestaande maaibord gebouwd kan worden.

Mechanische aandrijving. (optioneel)

Wanneer de maaidorser niet beschikt over een hydaraulische haspelaandijving kan de bandopraper mechanisch aangedreven worden doormiddel van een ketting aandrijving of V-snaar aandrijving. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande haspelaandrijving. Een aandrijfbak zorgt er voor dat de draairichting omgedraaid zodat dat de DZ-bandopraper de juiste kant opdraaid. Om terug uitdraaien van de bandopraper te voorkomen wordt er optioneel  een mechanische vrijloop koppeling meegeleverd. Dit geld voor aandrijvingen met een ketting of v-snaar.

DZ-Bandopraper contour volg systemen

Er kan gekozen worden uit drie verschillende contour volg systemeen. 

  • Hardox glijsloffen
  • Vaste wielen
  • Zwenkwielen

 

Universele maaibordsteunen

Doormiddel van universele maaibordsteunen die speciaal zijn ontwikkeld is de DZ-bandopraper eenvoudig te in en uit te bouwen. Nadat de steunen eenmaal voor de eerste keer zijn geinstalleerd bedraagd de inbouw tijd +/- 20 min.

Varianten

Type K Zwadlichter

De DZ-Bandoprapers van het  type K zijn een korte variant en worden voornamelijk gebruikt om het zwad op te lichten in de droogperiode om doorgroei te voorkomen.

Type 3 Standaard uitvoering

De standaard DZ-Bandoprapers hebben een werkbreedte variërend van 2,00 – 7,60 meter.

Type 3L  Verlengde uitvoering ( +500mm H.O.H. ) 

 De DZ-Bandoprapers van het type 3L zijn een verlengde uitvoering van het type 3 en hebben een werkbreedte variërend van 2,00 tot 4,20 meter

Type 4  Dubbele uitvoering

De DZ-Bandoprapers van het type 4 hebben een werkbreedte variërend van 6,50 – 11,00 meter.
Het type 4 is opgebouwd uit twee standaard DZ-bandoprapers van het type 3 welke naast elkaar in een maaibord van een maaidorser gemonteerd worden.

De zwad-down, optimale geleiding van het gewas

Sinds 2019 is de optie “Swath-down” geïntroduceerd. De Swath-down is ontwikkeld om kort gemaaide gewassen gemakkelijker te kunnen oogsten. Ruim gebogen veertanden voorkomen dat het product gaat rollen, waardoor het oogsten vlotter wil verlopen. De veertanden geleiden het product tot op de DZ-bandopraper.

CTA Image

Meer informatie?

Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een vraag in

Wij leveren onder andere:

deutz fahr no paddinggrimmedzoprapersagleadertheyregod