Nederlands

A. den Dekker & ZN.

Landbouwmechanisatie en machinebouw

Terug naar het overzicht

 

 

Ag Leader bestaat sinds 1986 en is uitgegroeid  tot een van de meest vooraanstaande fabrikanten in de precisielandbouw.  Ag Leader is de grootste fabrikant van gewassensoren, sectiebesturingen, opbrengst- en vochtmeting ter wereld. Daarbij is Ag Leader toeleverancier van 3 van de 4 meest vooraanstaande combine fabrikanten. Ag Leader biedt het meest complete pakket producten voor de landbouw en daarmee altijd de beste oplossingen

 

Oplossingen waarmee u optimaal, precies en efficiënt kunt plannen, planten, zaaien en oogsten. Ook levert Ag Leader ISOBUS werktuigbediening en aansturing. Als u meer wilt halen uit uw activiteiten vertrouw dan op de toonaangevende oplossingen van Ag Leader.

  

Ontvangers

  

 ParaDyme

ParaDyme is uniek met zijn dubbele GPS antenne waardoor het systeem behalve de positie ook exact de richting en vlakstelling van uw voertuig weet, zelfs bij stilstand en lage snelheid. ParaDyme is daardoor het meest nauwkeurige systeem dat in de wereld verkrijgbaar is. U kunt rekenen op de meest perfecte sporen van begin tot eind van uw perceel. Ook het automatisch sturend oppakken van een nieuw spoor, zowel voor- als achteruitrijdend, gaat eenvoudig, snel en soepel.

Geschikt voor elk voertuig
.
ParaDyme is geschikt voor vrijwel alle voertuigen met hydraulische besturing door middel van een stuurcylinder. De unieke dubbele Dual Band RTK GPS antennes met optionele Glonass ondersteuning en gepatenteerde AutoFarm Logic7D® technologie, zijn de sleutel tot het beste van wat er in de markt beschikbaar is.

Makkelijk in- en uitbouwen
.
ParaDyme is ontwikkeld met als uitgangspunt dat alles eenvoudig en simpel moet zijn. Dat geldt voor de bediening, dat geldt voor de inbouw bij uw machine. Dat maakt het systeem ook zo aantrekkelijk in het gebruik. Door het ontbreken van een gyroscoopbox (alle essentiele electronica zit in de unieke dakmodule) is omzetten van het systeem van de ene naar andere trekker snel en zeer eenvoudig.

Bedrijfszeker onder alle omstandigheden
.
Met ParaDyme kunt u meteen aan de slag, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. En heeft u een vraag over uw systeem, dan kunt u via een druk op de knop uw dealer inseinen voor assistentie. Deze kan met de remote service, vanaf zijn thuisbasis, uw systeem bekijken terwijl u nog in het veld bent. Uw dealer informeert u graag uitgebreid over de mogelijkheden.

De voordelen op een rij:
Reduceren kosten
Besparen op tijd en arbeid
Verbeteren efficiency
Verhogen productiviteit
Hogere rendementen
De hoogst mogelijke nauwkeurigheid, ook bij lage snelheid

  

Geosteer

Met trots presenteert Ag Leader het nieuwe GeoSteer systeem. Een modern en aantrekkelijk geprijsd GPS stuursysteem met maximale betrouwbaarheid. Met zijn hoge herhaalnauwkeurigheid is het systeem geschikt voor werkzaamheden als grondbewerking, bemesten, spuiten, oogsten maar natuurlijk ook voor planten en zaaien. Met GeoSteer krijgt u een totaaloplossing in handen.

Geschikt voor elk merk
GeoSteer besturing is geschikt voor vrijwel alle voertuigen met hydraulische besturing door middel van een stuurcylinder. Ook kan GeoSteer gemonteerd worden op de meeste merken machines die af fabriek voorbereid zijn voor een automatisch stuursysteem. GeoSteer is dus geschikt voor vrijwel alle typen voertuigen, met of zonder CAN bus systeem, oud of nieuw. Ongeacht merk of bouwjaar.

Service op afstand
Met GeoSteer kunt u meteen aan de slag, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. En heeft u een vraag over uw systeem, dan kunt u via een druk op de knop, uw dealer inseinen voor assistentie. Deze kan met de remote service, vanaf zijn thuisbasis uw systeem bekijken terwijl u nog in het veld bent. Uw dealer informeert u graag over de mogelijkheden.

In alle opzichten flexibel
GeoSteer is geschikt voor ontvangst van Dual Band GPS, Glonass, Egnos, RTK, OmniStar en werkt met de bekende AG Leader Integra (12.4 Inch) en Versa (8.4 Inch) touch screens. De bediening is exact gelijk aan de bekende ParaDyme systemen. Ook data (percelen, werktuigen, sporen) zijn eenvoudig uitwisselbaar.

   

GeoSteer Hero    

paradyme

 

Bedieningsterminals 

 

Integra 

Het Integra display is een universeel en zeer krachtig gereedschap voor de precisielandbouw. Integra is uitgerust met de meest denkbare opties en daardoor geschikt voor vrijwel alle toepassingen.

Een wereld vol mogelijkheden
Het grote 12.1 Inch hoge resolutie Touch Screen is eenvoudig af te lezen en te bedienen. Via het scherm heeft u toegang tot oneindig veel mogelijkheden, het hele jaar door. Van stuurhulp of automatische besturing, hectare teller, inkleuren van bewerkte vlakken tot de meest uitgebreide registratie. Maar ook sectiebesturing, aansturing van doseringen, al of niet op basis van taakkaarten, en opslaan van actuele sensorinformatie op basis van actuele GPS coördinaten.

Slimmer werken kan iedereen
Zoals u van een modern stuursysteem mag verwachten, heeft de Integra de mogelijkheid om zowel rechte- als gebogen (zowel identiek als aanpassend) sporen te rijden. Daarnaast is er de unieke en zeer gebruikersvriendelijke SmartPath optie waarbij het systeem zelf voor het betreffende perceel de verschillende spoortypen herkent en opslaat. Smartpath herkent het als u weer op of in de buurt van een eerder gereden spoor komt en pikt dit dan weer op.

Meer overzicht binnen en buiten de cabine
Kiezen voor het Ag Leader Integra display is niet alleen kiezen voor eenvoudige bediening, maar ook voor meer overzicht. Buiten bovengenoemde mogelijkheden is het scherm ook nog eens voorzien van 4 ingangen voor video camera’s. Zo krijgt u rondom maximaal overzicht, heeft u maximale controle over uw werktuigen en brengt u de veiligheid naar een nog hoger plan. Het Integra scherm is net als het Versa scherm in te bouwen in iedere trekker. Omdat er maar een stekker gebruikt wordt is het zeer makkelijk om te hangen van de ene in de andere machine.

ISOBUS Virtual Terminal
Het Integra display is ontworpen om te voldoen aan de specificaties van de ISO11783 (ISOBUS) Virtual Terminal standaard. Dit betekent dat het scherm compatible is met de ISOBUS werktuigen die aan deze zelfde standaard voldoen. Ag Leader levert daarnaast diverse kabelbomen om Integra geschikt te maken voor trekkers en machines die nog niet beschikken over ISOBUS Ag Leader ondersteunt naast ISOBUS ook de zogenaamde Task Controller functionaliteit waarmee sectiebesturing en dosering van hiervoor geschikte spuitmachines mogelijk is. Deze functionaliteit zal zich uitbreiden naar strooiers en zaaimachines.

 

Versa

Onlangs heeft AG Leader het Versa touchscreen geïntroduceerd. Dit nieuwe scherm heeft een diagonaal van 8.4 inch en ondersteunt vele talen, inclusief Nederlands en Frans. Dit compacte scherm is zowel qua bediening als uitwisseling van data compatible met het INTEGRA scherm.

Universeel toepasbaar
Versa is een universeel inzetbaar scherm dat geschikt is voor vrijwel alle bewerkingen het jaar rond. U kunt Versa ook gebruiken als stuurhulp en automatische besturing. Versa ondersteunt zowel rechte als verschillende typen gebogen sporen. Ook registratie, afgifteregeling en sectie-besturing behoren tot de mogelijkheden.

Een veilige investering
Het Versa display kenmerkt zich door de eenvoudige bediening. Uiteraard is het geschikt voor de verschillende bewerkingen in het veld. De vele mogelijkheden in combinatie met de flexibiliteit maken het absoluut verantwoord om te investeren in dit nieuwe scherm. Een veilige keus voor zowel nieuwe als ervaren gebruikers. Maak een afspraak voor een demonstratie en ervaar zelf hoe gebruiksvriendelijk Versa is.

ISOBUS voorbereid
Overzichtelijke display, eenvoudige bediening, verschillende spoortypen, registratie, werken met perceelsnamen en grenzen. Het kan allemaal met Versa. Maar er is nog een ander kenmerk; het scherm is ook ISOBUS voorbereid en daarmee klaar voor de toekomst. Door middel van een software upgrade is het scherm ISOBUS ready en compatible met de ISO11783 (ISOBUS) Virtual Terminal Standaard. Ook sectieschakeling behoort via een upgrade tot de mogelijkheden.

Meer overzicht binnen en buiten de cabine
Kiezen voor Versa is niet alleen kiezen voor eenvoudige bediening, maar ook voor meer overzicht. Buiten bovengenoemde mogelijkheden is het scherm ook nog eens voorzien van 4 ingangen voor video camera’s. Zo krijgt u rondom maximaal zicht, heeft u maximale controle over uw werktuigen en brengt u de veiligheid naar een nog hoger plan.

Het scherm voor meerdere machines
Versa kan net zoals Integra en ParaDyme makkelijk van de ene naar de andere machine verplaatst worden. De user-interface, bediening van de Versa is overigens exact gelijk aan die van de Integra. Dit maakt het wisselen tussen de verschillende schermen nog makkelijker.

  

 

Compass

Behoefte aan een luxe GPS scherm met vele mogelijkheden, eenvoudig te bedienen en ook nog eens aantrekkelijk geprijsd? Het Ag Leader Compass™ display voorziet in een behoefte voor een kostengunstige GPS oplossing voor bijvoorbeeld de weideteelt maar is ook geschikt ook de akkerbouw. Het Compass display is ontwikkeld voor gebruikers die hun GPS systeem specifiek inzetten als stuurhulp of stuursysteem.

Het 7-Inch scherm heeft een ingebouwde lichtbalk en toont en registreert ook uw positie op het perceel. Het scherm is compatible met en dus ook eenvoudig uitwisselbaar met de bestaande Ag Leader schermen. Het Compass scherm ook geschikt voor de bekende Ag Leader RTK stuursystemen.

Belangrijkste eigenschappen:
Compact 7-Inch (18cm) scherm met ingebouwde lichtbalk
Zeer eenvoudig te bedienen
Stuurhulp met alle gangbare spoortypen en perceelsgrenzen
Ook te gebruiken met ParaDyme, GeoSteer of OnTrac2+
Inkleuren, loggen van bewerkte deel van perceel
Optioneel mogelijkheden voor ISOBUS bediening en ploegbesturing
Leverbaar als los scherm of als complete starterkit met EGNOS GPS1500 ontvanger en bekabeling
2-jaar garantie
Levering medio november 2013
Informeer bij uw dealer voor meer informatie
Bekende Ag Leader techniek voor een zeer aantrekkelijke prijs!

 

 

 displays

 

 

ISOBUS

Unieke oplossingen van Ag Leader: Integra, Versa maar ook de nieuwe Compass schermen zijn compatible met en dus geschikt voor ISOBUS-11783 toepassingen. U kunt deze Ag Leader schermen dus gebruiken voor bedienen van ISOBUS VT (Virtual Terminal) compatible werktuigen van welke fabrikant dan ook. Ook oudere tractoren kunnen voorzien worden van moderne ISOBUS bediening en bekabeling om met een en hetzelfde scherm zowel uw spuit, strooier, zaaimachine etc. te bedienen. Natuurlijk kunt u met de gunstig geprijsde Ag Leader schermen ook een moderne, voorbereide trekker voorzien van een ISOBUS scherm.

Naast bediening van werktuigen zijn de Integra en Versa schermen ook nog eens geschikt voor aan/uit- en sectieschakeling van ISOBUS werktuigen. ISOBUS sectieschakeling (Task Controller) staat garant voor meer efficiÎntie en comfort. Door de sectieschakeling bespaart uw middelen en verkomt u dat gewas dubbel geplant of behandeld wordt.

Voordelen van ISOBUS zijn:
Een en hetzelfde scherm voor bediening van meerdere ISOBUS compatible werktuigen
Bediening van werktuig en GPS gecombineerd in een scherm (en dus minder schermen en kabels in de cabine)
Geschikt voor variabel aansturen met taakkaarten of met de unieke Ag Leader OptRx gewassensor
Zowel sporen, perceelsgrenzen als strooi- of spuitgegevens worden per perceel opgeslagen in hetzelfde scherm

 

Optrx gewassenoren

De OptRx gewassensor is het instrument voor professionals die het maximale uit hun gewassen willen halen. De sensoren meten de reflectie van uw gewas en geven op basis daarvan direct een advies voor de juiste dosering van uw kostbare meststoffen, zodat uw opbrengst zo groot mogelijk is en uw kosten zo laag mogelijk.

Werkt altijd, dag en nacht!

De OptRx sensoren kunnen overal gemonteerd worden, zoals op de spuitboom of voor op de trekker. De sensoren hebben hun eigen lichtbron en kunnen dus altijd gebruikt worden, ’s avonds of bij sterk wisselende lichtomstandigheden. Op basis van de reflectie wordt een vegetatie-index berekend. De slimme software achter het systeem geeft op basis van deze metingen direct een advies voor de juiste stikstof dosering.

Driedubbele meting zorgt voor betrouwbare data
De OptRx meet uw gewas op drie golflengtes en gebruikt deze om zeer nauwkeurig de conditie van de plant te bepalen. De OptRx kan 2 gestandaardiseerde indices bepalen (NDRE en NDVI) wat hem onderscheid van andere sensoren. Hij geeft een nauwkeuriger beeld van de groeikracht en conditie, in alle groeifasen van het gewas. Besparen van kosten en optimaliseren van opbrengst, het mes snijdt door de OptRx aan twee kanten!

 

  

product catalogus 2016

Als u meer over gps systemenen toepassingen te weten wil komen neem dan contact met ons op.

 

Wij leveren onder andere

deutz fahr no paddinggrimmedzopraperstheyregod

CTA Image

Meer informatie?

Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een vraag in
Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.