Nederlands

A. den Dekker & ZN.

Landbouwmechanisatie en machinebouw

Terug naar het overzicht
 

Aanbouwwentelploeg Cayros

  • Werkbreedte per rister: 32, 36, 40, 44, 48 cm mechanisch /                                                        32 cm tot 55 cm hydraulisch
  • Voor tractoren:              tot 380 pk

Amazone ploegen kenmerken zich door robuuste techniek, hoge werkkwaliteit, optimale aanpassing aan de plaats specifieke omstandigheden en hoge rendabiliteit. Met de Cayros levert Amazone vijf typen aanbouwwentelploegen in verschillende afmetingen en constructies. Het programma gaat van twee tot vier schaar ploegen in het middensegment tot zware vier tot zes schaar aanbouwwentelploegen voor grote tractoren.

Door het slimme ontwerp van diverse componenten zoals bijvoorbeeld wentelkop en frame, ploegarmen en andere uitrustingen kunnen een groot aantal ploegvarianten worden samengesteld. met verschillende framehoogten en risterafstanden, drie verschillende systemen voor overbelasting beveiliging in combinatie met getrapte of hydraulisch traploos verstelbare snijbreedte kunnen de specificaties van de ploeg exact en zonder compromis op de specifieke eisen worden aangepast.

 

 

Cayros XS

 

 

Cayron 200V C Pack Fendt d0 kw 0229 d1 160421

Aanbouwwentelploeg Cayron

  • Werkbreedte per rister: 40, 45, 50 cm in stappen/                                                                         30 cm tot 55 cm hydraulisch
  • Voor tractoren:              tot 290 pk

De aanbouwwentelploeg Cayron 200 is verkrijgbaar als 5- en 6-schaar ploeg voor tractoren tot 290 pk. 

De ploegbok is uitgerust met een doorgaande bevestigingsstang voor de trekstangen, die als demper functioneert en de belasting op de hefinrichting van de tractor aanmerkelijk vermindert en de optredende schokken effectief absorberen.

Amazone heeft zich als doel gesteld, dat de ploeg exact en comfortabel kan worden ingesteld. Bij verandering van de werkbreedte wordt de snijbreedte van de eerste voor, automatisch aangepast. De op elkaar afgestemde hydrauliek van de ploeg ontlast de bestuurder voor het opnieuw instellen van de ploeg.

Aanbouwwentelploeg Hektor

  • Werkbreedte per rister:  38, 42, 46, 50 cm in stappen
  • Voor tractoren:               tot 360 pk

Met de Hektor biedt Amazone een aanbouwwentelploeg met 6 tot 8 scharen en een mechanische instelling van de werkbeedte van 38 tot 50 cm. Ontworpen voor veeleisende omstandigheden en met eenvoudig gebruik en instelling, is de Hektor een robuust werktuig met hoge operationele veiligheid voor de tractorklasse tot 360 pk. 

De ruggengraat van de ploeg vormt het robuuste frame in de afmeting 150 x 150 x 12 mm. De lichaamslengte van 100 cm en de framehoogte van 82 cm zorgen voor een grote doorgang, zelfs bij grotere massa's planten. Met de mechanische, stapsgewijze verstelling van de werkbreedte van 38, 42, 46 of 50 cm kan de Hektor worden aangepast aan verschillende situaties met betrekking tot de tractor en de grond. Daardoor is ploegen zonder verstoppingen mogelijk, zelfs met grotere hoeveelheden gewasresten.

 

Hektor Claas d0 kw P7160263 d1 190913

KE3001special PW d0 kw P2042874 d1 190524

Rotorkopeg KE

De rotorkopeg KE werkt perfect na het ploegen en op gecultivatorde grond. Door de grote framehoogte, de absoluut gladde onderkant van de tandwielgoot en de lange tanden worden grote vrije ruimtes gecreëerd, zodat zelfs grond met grote kluiten geen probleem vormt. voor tractoren tot 140 pk is de KE Special de ideale oplossing, omdat deze machine zeer stabiel en toch licht is. Zo weegt de KE Special met werkbreedte van 3 meter slechts 850 kg.

Amazone rotoreggen en rotorcultivatoren met Long-Life-Drive-aandrijfsysteem onderscheiden zich door de lange levensduur en maximale rustige loop.

Voor moderne akkerbouwbedrijven die hoge eisen aan hun mechanisatie stellen is de KE Super de perfecte machine. Dankzij de robuuste constructie is de machine berekend op langdurige zware belasting. Voor tractoren tot 180 pk is de KE Super de juiste rotorkopeg voor een slagvaardige zaaicombinatie.

Rotorcultivator KX en KG

Of de bodem nu geploegd, gecultiveerd of helemaal niet bewerkt is, de oersterke rotorcultivator KG houdt altijd de ingestelde werkdiepte aan, ook op zware grond, omdat de "tanden op grip" zich de grond in trekken. De "tanden op grip" breken de grond van onderaf open. Er ontstaan geen smeerhorizons.

De rotorcultivator KG heeft alle voordelen van de rotorkopeg, maar heeft ook nog een zwaardere tandwielgoot, grotere as doorsneden en sterkere tanden. Zelfs harde, vaste grond maakt de rotorcultivator zonder problemen los en vermengd het stro intensief. Het losse mengsel van stro en grond kan door de grote vrije ruimte tussen de tanden en ook boven de werktuigdragers gemakkelijk de machine passeren.

ADP01special KG3001 P7060536 d1 191004

Cenius 3003 Special 002 d1 170125

Mulchcultivator Cenius

De gedragen mulchcultivator Cenius met tanden in drie rijen wordt zowel gebruikt voor snelle oppervlakkige als voor diepe grondbewerking. Door de hoge bouw met grote doorlaat kunnen grote hoeveelheden stro goed worden verwerkt. Navolgende geveerde toestrijkers of schijven paren egaliseren de losgemaakte grond gelijkmatig. In combinatie met een actieve of passieve Amazone zaaicombinatie maakt u een perfecte conserverende zaadbedbereiding mogelijk.

Met verschillende uitrustingsvarianten kan de mulchcultivator Cenius aan bijna alle perceelsomstandigheden worden aangepast. Als nalooprollen kunt u kiezen uit: kooirol, hoekprofielwals, snijringwals, tandenpakkerwals, v-ringwals, v-ringwals met Matrix bandenprofiel, U-profielwals, dubbele U-profielwals en tandemwals.

Voor de grotere werkbreedtes tot en met 8 meter is er de getrokken, hydraulisch opklapbare, Cenius-2TX.

Aanbouw-compacte schijveneg CombiDisc

De aanbouw-compacte schijveneg CombiDisc, met een werkbreedte van 3 m, is uitstekend geschikt voor hoge snelheden, vooral bij het zaaien met een opbouwzaaimachine Cataya of Centaya. Met werkdiepten van 3 cm to 8 cm wordt een optimaal zaaibed gecreëerd. Het grote assortiment walsen biedt de juiste wals voor elke locatie en zorgt voor een optimale naverdichting.

Dankzij het snelkoppelsysteem QuickLink kan de CombiDisc in een paar eenvoudige stappen worden gescheiden, zodat de gemonteerde compacte-schijveneg ook bij sologebruik zeer goed kan worden gebruikt voor de voorbereiding van het zaaibed.

CombiDisc Fendt d0 kw P9079082 d1 191007

CatrosPLUS3003special SS Case d0 kw P7159876 d1 190829

Compacte schijveneggen Catros

 

Alle Catros-aanbouw schijveneggen zijn ideaal voor snelle, ondiepe en intensief vermengende grondbewerking. Twee rijen holle schijven maken de bovengrond los. De hoge snelheid zorgt voor een optimale vermenging van grond en stro. Met de compacte schijveneg Catros kan bijzonder snel en met hoge capaciteit worden gewerkt, omdat ze buitengewoon licht trekken.

Amazone biedt de compacte schijveneggen aan tot en met een werkbreedte van 12 meter. De machines kenmerken zich door hun hoge capaciteit met geringe specifieke vermogensbehoefte.

Met de nieuwe Catros-XL producttypen complementeerd Amazone het programma van de compacte schijveneggen in het segment van 3 tot 4 m. De nieuwe Catros-XL heeft schijven met een grotere diameter en hebben daarmee een werkdiepte tot 16 cm.

 

Grote compacte schijveneg Certos-2TX

De grote compacte schijveneg Certos-2TX met geïntegreerd centraal onderstel maakt met zijn schijfdiameter van 660 mm werkten tot 20 cm diepte mogelijk. In combinatie met het hoge gewicht van de machine zorgt de Certos-2TX voor intensief vermengen van organisch materiaal en een betrouwbare indringing, ook op zware grond. De getrokken Certos-2TX typen zijn leverbaar in de werkbreedtes van 4, 5, 6 en 7 meter.

Om een gelijkmatige diepteregeling van de machine te realiseren, wordt de Certos-2TX aan de achterzijde door de naloopwals en aan de voorzijde door steunwielen geleid.

Certos6002 2TX d0 kw P7139137 d1 190813 copy

AW 12200 001 d1 091007

Akkerwals AW

De akkerwals is een universele machine voor professionele akkerbouwtoepassingen van de stoppelbewerking en zaadbedbereiding tot het aan walsen van uitgewinterd graan. De akkerwals is verkrijgbaar in de werkbreedtes 6,6/ 7,8/ 9,4/ 12,2/ 15,4 meter. 

De akkerwals is in alle beschikbare werkbreedten met Cambridge- of Crosskill-ringen leverbaar. De individuele walssegmenten met hun vrij beweegbare tussenringen zijn onafhankelijk gelagerd om een uitstekende zelfreiniging en een juiste aanpassing aan de bodemomstandigheden over de gehele werkbreedte mogelijk maken.

De akkerwals is bij uitstek geschikt voor het walsen na het zaaien op zware en lichte grondsoorten. Dit is belangrijk, wanneer bij het zaaien geen optimale aggregaten voor het naverdichten kunnen worden ingezet.

Schijveneg-cultivatorcombinatie Ceus-2TX

Met de Ceus kunnen meerdere werkgangen in bewerking worden gecombineerd. Het voorlopende schijvenveld met getande 510 mm schijven maakt een ondiepe bewerking van 5-14 cm mogelijk. Voor het aansluitend losmaken van de grond tot 30 cm werkdiepte volgt het tandenveld met de C-Mix-Super-tanden. De Ceus is daardoor dus geschikt voor stoppel- en basisgrondbewerking, diep losmaken, zaadbedbereiding en vooral geschikt voor bedrijven met veel organisch materiaal. De machine is te verkrijgen in een werkbreedte van 4, 5, 6 of 7 meter.

De Ceus combineert het gebruik van een compacte schijveneg voor de ondiepe bewerking met een tandenveld voor het diep losmaken. met deze combinatie is de Ceus-2TX de perfecte bewerkingsmachine voor bedrijven, die zeer veel organische massa zoals korrelmaïs of groenbemesters moeten inwerken of zeer flexibel met een en hetzelfde apparaat ondiep of diep willen werken. Met werksnelheden van 8 tot 15 km/u kunnen zeer hoge capaciteiten worden behaald.

Ceus6000 2TX super Case d0 kw DJI 0667 d1 170822

Wij leveren onder andere

deutz fahr no paddinggrimmedzopraperstheyregod

CTA Image

Meer informatie?

Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.