A. DEN DEKKER & ZN.
Terug naar het overzicht

Mechanische aanbouwzaaimachine D9

  • Werkbreedte:         2,5/ 3/ 3,5/ 4/ 6/ 9/ 12 meter
  • Volume zaadtank:  360 l to 4140 l

De 3-punts-aanbouwmachine D9 kan solo of in combinatie met all actieve grondbewerkingsmachines worden gebruikt. De D9 kenmerkt zich door een stabiele constructie van het frame en de grote zaadtank. Met het nieuwe doseersysteem VarioControl worden zaaihoeveelheden van 1,5 tot 400 kg/ha zeer nauwkeurig en betrouwbaar uitgebracht. 

Voor kleine en middelgrote bedrijven is er de D9 Special met een werkbreedte van 2,5 of 3 meter. Voor de middelgrote en grote bedrijven is er de D9 Super met een werkbreedte van 3 tot 6 meter

D9 3000 Super 014 d1 190923

 

 

AD3000 Fendt d0 kw 8120 d1 191008

Mechanische opbouwzaaimachine AD

  • Werkbreedte:          2,5/ 3/ 3,5/ 4 meter
  • Volume zaadtank:   360 l to 1380 l

De opbouwzaaimachine AD kan worden gecombineerd met rotoreggen of rotorcultivatoren van Amazone of een grondbewerkingsmachine van een ander fabricaat. Er is de AD Special met een werkbreedte van 2,5 of 3 meter en de AD Super met grotere zaadtank en een werkbreedte van 3, 3,5 of 4 meter.

De RoTeC-Control-zaaischijven voor zaaien na het ploegen en mulchzaaien hebben een dieptegeleiderol Control 25, waarmee zonder gereedschap de zaaidiepte nauwkeurig kan worden ingesteld. De WS-sleepkouters zitten in drie rijen voor een optimale doorgang en zijn daarom buitengewoon geschikt voor het zaaien na het ploegen met weinig stro. 

Mechanische opbouwzaaimachine Cataya

In de basisuitvoering heeft de zaadtank van de Cataya 3000 Special een inhoud van 650 l. Met behulp van een 200-l-opzetrand kan deze worden vergroot tot 850 l totale inhoud. Het Amazone Precis-doseersysteem met geïntegreerde uitlooptrechters zorgt voor minimale resthoeveelheden en een geljkmatig zaaibeeld. Met de ElectricDrive beschikt het doseersysteem over een elektrisch aandrijving van de zaaias. Voor een groot scala van verschillende zaden kan een voortreffelijke nauwkeurigheid van de te zaaien hoeveelheid worden gegarandeerd.

Het totale ontwerp van de zaaimachine met grondbewerkingsmachine presenteerd zich als één geheel. De Cataya Super wordt gekenmerkt door een slanke maar grote zaadtank. Met 830 l basisinhoud bij de Cataya 3000 Super kan de zaadtank met een opzetrand tot 1270 l trechterinhoud worden vergroot, bij de Cataya 4000 Super van 1180 l naar 1730 l. Deze voor een mechanische zaaimachine zeer grote tankinhoud leidt tot verminderde vultijden en daardoor tot een hogere capaciteit.

 

Cataya3000special tpack valtra d0 kw P7211924 d1 181130

Centaya4000 d0 kw P1042398 d1 190110

Pneumatische opbouwzaaimachine Centaya Super 

De pneumatische opbouwzaaimachine Centaya Super kan naar keuze worden uitgerus met een 1600 l of 2000 l zaadtank. De kunstof tank is ver naar voren geplaatst en zorgt voor een optimaal zwaartepunt dicht bij de tractor. De zaadtank heeft een vulopening van 2,43 m x 0,91 m, zodat de centaya zonder problemen met een bigbag of een bak van de voorlader kan worden gevuld. Bij het vullen met zakken kunnen de zeefroosters in de zaadtank als aflegsteun voor de zakkken worden gebruikt. 

De nieuwe Centaya 3000 Super kan worden uitgerust met TwinTec dubbelschijfkouters of RoTeC pro-zaaischijven met een rijafstand van 12,5 cm of 15 cm. De TwinTeC-zaaischijven draaien zeer rustig door de grond bij een zaaischijfdruk tot 60 kg/kouter en leggen het zaad precies neer. De alternatieve RoTeC pro enkelschijfskouters komen vooral tot hun recht bij grote hoeveelheden oogstrestanten en op vochtige en kleverige grond.

Pneumatische opbouwzaaimachine AD-P special

De AD-P special biedt een uitstekend bedieningscomfort en een optimale trechtervorm met een platte constructie. De zaadtank heeft naar wens een inhoud van 850 l of 1250 l. Met een opzetrand kan de inhoud worden vergroot tot 1100 resp. 1500 l. Door de compacte aanbouwmaten heeft de AD-P Special slechts weinig hefvermogen nodig. Het in- en uitschakelen van de elektrische doseereenheid door GPS-Switch zorgt op de kopakker voor besparing van zaad en ontlasting van de bestuurder.

De doseerunit van de AD-P Special wordt elektrisch aangedreven. Dit maakt het kalibreren met één druk op de knop en eenvoudig instellen van de zaaihoeveelheid vanuit de tractrocabine mogelijk. De goede bereikbaarheid maakt het verwisselen van de doseerrollen en het kalibreren gemakkelijker.

 

AD P 3000 Special 005 d1 141230

 

Avant Fendt 001 d1 101104

Avant aanbouw-zaaicombinatie met fronttank

De avant aanbouw-zaaicombinatie met fronttank is de ideale machine voor loonwerkers en grote bedrijven om op grote percelen te zaaien na het ploegen of te mulchzaaien. De gewichtsverdeling met een fronttank en rotorcultivator met zaaimachine achter zorgt voor een oprimale verdeling van de asbelasting.

De fronttank kan met een bestuurbare frontbandenpackerwals worden uitgerust, zodat ook het vlak tussen de tractorwielen wordt aangedrukt. De turbine voor het transport van het zaaigoed wordt door een hydraulische motor aangedreven.

De Avant is leverbaar als starre machine met een werkbreedte van 4 meter en als opklapbare uitvoering met een werkbreedte tot 6 meter, die voor het transport over de weg wordt opgeklapt tot een transportbreedte van 3 meter. Omdat de zaadtank voor de frontaanbouw bijzonder breed en laag is gebouwd wordt het zicht naar voren niet gehinderd. Dit geldt ook voor het zicht naar achteren op de aangebouwde machine.

Greendrill

De GreenDrill is de zaaimachine voor het uitbrengen van fijne zaden en tussengewassen, bijvoorbeeld met de Catros, de mulchcultivator Cenius of de zaaicombinatie Cataya of Centaya. De zaadtank is leverbaar met een inhoud van 200 l en 500 l. De zaadtank is via de traptreden gemakkelijk bereikbaar. De turbine wordt met een elektromotor of een hydromotor aangedreven.

Met de bedieningscomputer voor de GreenDrill kan in de basisuitvoering de zaai-as en turbine worden ingeschakeld en het toerental van de zaai-as worden ingesteld. In de comfortuitvoering Control heeft de bedieningscomputer bovendien een keuzemenu ter ondersteuning van de kalibratie test, weergave van de rijsnelheid, bewerkte oppervlakte en het aantal gewerkte uren.

Catros5001 2 Greendrill Fendt d0 kw 8771 1 d1 171002

 

ED6000 2C Fendt 010 d1 141219

Precisiezaaimachine ED

De precisiezaaimachine EC werkt zeer nauwkeurig door het vacuümprincipe. Door het vacuüm worde de korrels stevig tegen de gate van de zaaischijf gezogen. Het exact verenkelen gebeurt mechanisch door de afstrijkers. De machine is ongevoelig voor snelheid en korrelvorm. De aandrijving van de zaai-aggregaten is ingekapseld en vraagt weinig onderhoud.

Bij de ED Special is de aandrijving voor de bemesting en verdeelschijven mechanisch. De ED Super is uitgerust met een elektrische aandrijving voor de dosering van de meststof en hydraulische aandrijving voor de verdeelschijven. Naast de starre 3 en 4,5 meter machines biedt Amazone ook de opklapbare varianten van 4,5 en 6 meter aan. Verder bestaat de mogelijkheid om een fronttank als kunstmesttank te gebruiken. 

De ED kan worden uitgerust met één of tweee microgranulaatstrooiers Micro plus. Daarmee kan in één doorgang, afhankelijk van het type machine, tot twee soorten microgranulaat worden gestrooid tijdens het zaaien.

EDX precisie snelzaaimachine

Het Xpress-systeem onderscheidt zich door de scheiding van het verenkelen en het aflegsysteem. Daardoor is het mogelijk met zaaisnelheden tot 15 km/u te werken waardoor de capaciteit ten opzichte van de gebruikelijke precisiezaaimachines tot 50% kan toenemen.

Met een compleet programma biedt Amazone voor alle relevante bedrijfsomstandigheden een passende machine aan. voor alle machines geldt, dat zij zowel na conserverende grondbewerking als ook voor direct zaaien kunnen worden ingezet. Er kan zowel maïs, zonnebloemen en koolzaad mee worden gezaaid.

Bij alle EDX-machines wordt de afstrijker voor meerdere rijen tegelijk ingesteld. Als extra uitrusting is een op afstand bediende fijn-instelling van de afstrijker leverbaar, zodat de bestuurder de positie van de afstrijker tijdens het zaaien vanuit de cabine met de AmaTron 3 kan aanpassen.

 

Amazone EDX6000 2C Fendt dx 1107625

CTA Image

Meer informatie?

Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een vraag in

Wij leveren onder andere:

deutz fahr no paddinggrimmedzoprapersagleadertheyregod