Nederlands

A. den Dekker & ZN.

Landbouwmechanisatie en machinebouw

Terug naar het overzicht

De oorsprong van DEZEURE NV (1947) situeert zich in de wereld van loondorsen. Systematisch werden deze activiteiten uitgebreid met de productie van kipwagens voor eigen gebruik waardoor de bal aan het rollen ging.

Door steeds in te spelen op de noden van de markt en door zich te positioneren als meedenkende partner, evolueerde het productgamma van DEZUERE NV mee met z'n doelgroep.

Vandaag de dag, kunnen we dan ook stellen dat alle aspecten nauwkeurig gemonitord worden (economie, reglementering, milieu, techniek, ...) zodat er gestreefd wordt naar aanhangwagens die perfect afgestemd zijn op de noden van de moderne ondernemening.

Dezeure kipwagens zijn bekend om hun vakkundige fabricage

Dezeure staat ervoor kipwagens te fabriceren van hoge Kwaliteit! Die kwaliteit vind je terug in alle onderdelen en verzorgde afwerking! Met een doordachte constructie beperken we het leeggewicht. Wat baat kwaliteit als die niet perfect aansluit op de behoeften van uw bedrijf. Ons groot gamma aan modellen en opties bieden hierop een antwoord. 

Hoge kwaliteit + doordachtige constructie = optimaal rendement

+ beste kwaliteit / gewichtsverhouding
+ lange levensduur van alle onderdelen!
+ op maat van uw bedrijf
+ lichttrekkend en lenig onderstel -> brandstofbesparing + service

RENDEMENT UIT KWALITEIT! 

 2Landbouwkipper 2 as

1 Grondkipper 2 as

Grondkippers

Dezeure grondkippers zijn al jaren een trouwe partner in het grondverzet. Wij bouwen steeds met dezelfde visie: sterk & afgewerkt. 

Al de modellen zijn met een hardox  laadbak uitgerust: 8mm bodem en 6mm zijkant.

De doordachte construcite van chassis en onderstel garanderen langdurige prestaties. Met Dezeure rijdt u sterk op alle terrein.

Het groot assortiment aan opties en afmetingen laat ons toe om op maat van uw behoeften te bouwen.

Bij Dezeure wordt iik veel aandacht besteed aan veiligheid in het verkeer. Alle kippers zijn uitgerust met vrachtwagenverlichting, zijverlichting (LED), reflectoren, fietsbeschermes en achterbumpers.

Hooglossers

Dezeure hooglossers zijn een onmisbare schakel bij het rooien. de hooglosser beweegt zich lot, zelfs in de moelijkste omstandigheden. Het laden op de vrachtwagen gaat veilig en heel snel, zo kan de TRANSMAX in 5 min. een vrachtwagen volladen. Dankzij deze eigenschappen haal je een toprendement in uw werk.

Een andere troef van de hooglosser is de multifunctionele inzetbaarheid. Deze kan graan, aardappelen, ajuinen, bieten, erwten, bonen, hakelmaïs, ...laden.

De hooglosser kan uitgerust worden met aangedreven assen, 4x4 of 6x6, zo blijft u aan het werk ook in de allermoelijkste omstandigheden. 

Koppelt u hieraan ook nog eens de allernieuwste ontwikkeling, de TurboCleaner, dan wordt de nutteloze teelaarde tijdens het lossen gescheiden van uw gewassen waardoor u enkel de gewassen transporteert en de nutteloze lading op het veld laat.

Dezeure hooglosser: de snelste manier om uw producten over te laden op een veilige manier en met maximale bescherming van de gewassen.

 • Topsnelheid: de laadruimte is opgehangen met een bovenscharnier, dit zorgt voor een minimale hoek bij het overladen. Dankzij de lichte helling rollen de producten niet terug. Dit voorkomt niet alleen beschadiging van de gewassen, maar zorgt voor een topsnelheid bij het overladen.
 • Minimale valhoogte: Dezeure voorziet aan de achterkant van de laadruimte een afschuining naar beneden toe (swan nechk), die ervoor zorgt dat de gewassen een zo klein mogelijke valhoogte hebben tijdens het overladen.
 • Gewasbescherming: de stalen neus die voorheen als kettingafscherming diende, is vervangen door meebewegende rubberen schubben. Hierdoor blijven uw gewassen ongehavend en blijft er niets steken aan deze afscherming waardoor de laadruimte ook volledig leeg is na het lossen. 
 • Turbocleaner: laat de nutteloze teeltaarde op het veld en trasporteer enkel de gewassen. 

 

8 Hooglosser met Turbocleaner 2 as

8 Hooglosser 3 as

 

 

3 Haakarm 2 as

3 Haakarm 3 as

3 Haakarm achterzijde

3 haakarm besturing

 

Haakarmen

Verzet tonnen werk met 1 onderstel! Dezeure haakarmen zijn uiterst geschikt voor het intensieve werk op alle terrein!

Ruime keuze aan optrekvermogens en systeemlengtes:

- op 2-assig onderstel: 14T -> 26 T en systeemlengtes van 4900 mm -> 6500 mm

- op 3-assig onderstel: 26 T -> 35 T en systeemlengtes van 6500 mm -> 6700 mm

Dezeure haakarmen hebben een eigen hydraulische groep. Deze worden niet op hun maximale druk afgeregeld. Dat wil zeggen dat de haak nog meer aankan, dit zorgt voor een gevoelige verhoging van de levensduur.

Zowel Lucht, hydraulische of mechanische ophanging mogelijk.

Wilt u optimaal comfort tijdens uw transport, dan kunt u kiezen voor een luchtgeveerd onderstel.

- Een bijkomend voordeel is dat het chassis zakt bij het optrekken, hierdoor kunt u de bak vlakker optrekken. Dezeure heeft gezorgd voor een speciaal ontwerp waardoor de achterste as op een stop komt te liggen en het liftend effect op de trekker gereduceerd wordt.

Is de stabiliteit een prioriteit, kies dan voor een hydraulisch geveerd onderstel. De heavy duty hydraulische ophanging in combinatie met een uniek stabilisatiesysteem zorgen voor een uiterst stabiele haakarm.

- In optie kunt u hier nog eens kiezen voor een waterpasvlakstelling. De rubberen noten in plaats van stalen rotules maken het onderstel onderhoudsarm, wat zorgt voor lage onderhoudskosten.

Wettelijke breedte van 2,55 meter mogelijk

Zowel bij 2-assige als 3-assige haakarmen is een special uitvoering op 2,55 Mtr. mogelijk. In deze uitvoering kan je werken met banden tot 600 mm breed, zelfs op een gedwongen gestuurde as. Het uit speciaal staal vervaardigd schassis bestat uit 1 deel. Deze is oersterk, zonder voor extra leeggewicht te zorgen.

Automatische uitlijning sturing

Indien u de optie gedwongen sturing kiest, wordt de haakarm uitgerust met automatische uitlijning. Hiervoor wordt gewerkt met stuurassen voorzien van een centrale fusee. Deze fusee heeft als voordeel dat minder kracht nodig zijn bij het sturen, wat de levensduur van de stuuras gevoelig verlengt.

 

Wisselsystemen

Werk het hele jaar door met 1 chassis en optimaliseer uw rendement.

 • Mogelijkheden: als bovenbouw kunt u een volumekipper, grondkipper, tank, silagewagen, mestwagen of afschuifwagen combineren. 
 • Twist-lock: dankzij het twist-lock systeem kunt u eenvoudig en veilig wisselen van bovenbouw. De twist-locks worde gebruikt bij elke bovenbouw, behalve bij een kippende bovenbouw.
 • Op- en afzetten via hydraulische vering:  met de hydraulische disselvering kan het onderstel omhoog geplaatst worden. op die manier kan het wisselen van bovenbouw snel, eenvoudig en veilig gebeuren.
 • Geen dubbel chassis = gewichtsbesparing: voor de kipper opbouw wordt niet gewerkt met een dubbel chassis, dat zorgt voor een gewichtsbesparing tot 1000 kg. Via de kogelscharnieren is de kipbak heel eenvoudig af te nemen.

9 3 in 1

 

4 Silagewagen 2 as

Silagewagens

Dezeure bied een gamma silagewagens aan van 31m3 tot en met 52m3. Afhankelijk van de capaciteit is dit met 2 of 3 assen.

De Dezeure silocruiser is een uitstekende keuze:

 • 17% minder krachten op de tractielijn
 • Lostijd 65 sec. 

Standaarduitvoering:

 • Verlichting in bumper
 • Hydraulische achterdeur
 • Hydraulische remmen
 • Frictiekoppeling voor molens en tapijt
 • traktie 2 versn. voor/achter MAN 54T/min
 • 9 tons bodemketting
 • 1 verdeelwals

Stalmestverspreiders

Dezeure biedt in dit gamma 4 hoofdtypes aan, elk met hun eigen specifieke kenkmerken en troeven:

 • Stalmestverspreider: 1as, keuze uit verschillende strooi-units
 • Stalmestverspreider: 2 assen, keuze uit verschillende strooi-units
 • Stalmestverspreider: 3 assen, keuze uit verschillende strooi-units
 • Smalle stalmestverspreider

Standaard opties zijn:

 • Verlichting in de bumper
 • Tapijt hydraulisch aangedreven
 • Traploze debietregelaar
 • Grill vooraan
 • Hydraulische remmen

5 Mestverspreider 2 as

 

6 Mengmesttank Bonto 1 as

6 Mengmesttank Bronto 2 as

6 Mengmesttank Transline 3 as

Mengmestwagens

Dezeure biedt een gamma mengmestverspreiders aan zonder en met ingewerkt wielen in de romp.

Bij de DYNO en de BRONTO zijn de wielen ingewerkt. De DYNO is een enkelassige uitvoering en de BRONTO is de tandem-uitvoering.

Technische gegevens DYNO:

Waterinhoud Lengte vat Debiet pomp Assen
10 500L 4000mm 12 000L #110/10
11 500L 4250mm 12 000L #150/10
12 500L 4250mm 12 000L #150/10

 

 

Technische gegevens BRONTO:

Waterinhoud Lengte vat Debiet pomp Assen
14 000L 5250mm 12 000L #100/10
16 000L 5500mm 12 000L #110/10
17 500L 6000mm 12 000L #110/10
19 000L 6000mm 12 000L #110/10
20 500L 6000mm 12 000L #150/10

 

 

 

 

Mengmestwagen zonder ingewerkte wielen: 

De mengmestwagen zonder ingewerkte wielen is te verkrijgen in alle soorten en maten, van enkelasser tot drieasser. Deze uitvoeringen van de mengmestwagen zijn er die geschikt zijn voor zowel de mesttransport als waterwagen voor de civiele/ industiële sector.

Platte wagens en diepladers

In het dieplader gamma, biedt Dezeure aanhangers aan met 3, 4 of 5 assen, dit zowel voor snel als traag verkeer. Naast aanhangers kunt u in het diplader gamma van Dezeure ook terecht voor:

 • Opleggers met 2 of 3 assen 
 • halfgedragen diepladers met 2 of 3 assen (snel of traag verkeer)
 • Greenstep laadsysteem op halfgedragen of oplegger dieplader
 • Pikdorserdieplader (traag verkeer)
 • Dieplader voor rooiers (traag verkeer)
 • Strowagen (traag verkeer)
 • Dezeure import (traag verkeer)

10 Platte wagen

11 Dieplader aanhangwagen 22

 

11 Dieplader middenas 3 as

 

Wij leveren onder andere

deutz fahr no paddinggrimmedzopraperstheyregod

CTA Image

Meer informatie?

Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.